Polentablokjes met blauwe kaas

    Polentablokjes met blauwe kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Blokjes van bereide polenta (gemaakt van maisgriesmeel en water) worden gegrild op de barbecue en bedekt met blauwe kaas. Je kunt dit ook heel goed onder de grill maken. Een eenvoudige en lekkere vegetarische toevoeging voor een zomerse barbecue. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 blokjes

    • 375 gr maisgriesmeel voor polenta
    • 2 eetlepels olijfolie, om mee te bestrijken
    • 150 gr blauwe kaas, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de polenta nog warm is, spreid je het gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand (25 bij 30 cm), zodat het ongeveer 2 cm dik is. Laat stevig worden, of zet een nacht in de koelkast.
    2. Verwarm de barbecue voor.
    3. Snij de polenta in blokjes. Bestrijk elk blokje licht met olie en gril ze dan 1-2 minuten op de barbecue. Draai ze om en schep op elk blokje een theelepel blauwe kaas. Doe de deksel op de barbecue en laat de kaas in 30 minuten smelten. Leg de blokjes op een schaal en serveer.

    Video

    Polentablokjes met blauwe kaas van de barbecue
    Polentablokjes met blauwe kaas van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren