Pepersteak met romige saus

    Pepersteak met romige saus

    13keer bewaard
    28min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een twist op de gewone steak met pepersaus, deze steak wordt eerst bedekt met een korst van gemalen peperkorrels en dan gebakken. De steak wordt geserveerd met een romige saus met peper en brandewijn. Genoeg voor twee, of voor 1 als je honger hebt! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 (350 gr) steak

    • 2 eetlepels zwarte peperkorrels, grof gemalen
    • 350 gr biefstuk of entrecôte
    • zout, naar smaak
    • olie, om in te bakken
    • 1/2 sjalotje, fijngehakt
    • 4 eetlepels runderbouillon
    • 4 eetlepels slagroom
    • 50 ml cognac of brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:28min 

    1. Bestrooi beide kanten van het vlees met zout. Bedek beide kanten met zwarte peper, druk goed aan om een korst te vormen.
    2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de steaks 4 minuten per kant. Haal de steaks uit de pan en laat ze rusten. Gooi de olie uit de pan weg.
    3. Zet de pan weer op het vuur en voeg de sjalotjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de brandewijn toe. Zet het vuur iets lager en voeg bouillon en room toe. Laat inkoken tot een romige saus. Breng op smaak met zout.
    4. Serveer de steak met de saus. Eet smakelijk!

    Video

    Pepersteak met romige saus
    Pepersteak met romige saus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren