Rucolasoep

    Rucolasoep

    2keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    De pittige smaak van rucola is heel herkenbaar in deze smakelijke rucolasoep. Serveer met wat brood en je hebt een hele maaltijd.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr rucola
    • 30 gr boter
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 komkommer, in blokjes
    • 100 ml droge sherry
    • 125 ml crème fraîche, op kamertemperatuur
    • 750 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
    • 1 kleine gerookte kipfilet, in dunne plakjes
    • zout en peper
    • snufje nootmuskaat (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de aardappel in blokjes. Verwijder harde steeltjes van de rucola. Snij de komkommer in blokjes.
    2. Smelt de boter in een soeppan. Bak hierin de aardappel en uitgeperste knoflook ong. 2 minuten op matig vuur. Voeg bijna alle rucola erbij (houd een beetje over voor garnering) en voeg ook de komkommer toe. Bak 1 minuut, en blus af met sherry.
    3. Roer de crème fraîche erdoor, en schenk daarna de bouillon erbij. Goed roeren, en dan op laag vuur 15 minuten afgedekt zachtjes laten koken.
    4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Voeg de gerookte kipfilet toe, en verwarm een paar minuten. Schep de soep op en garneer met een half takje rucola.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren