Lasagne pommodori

    Lasagne pommodori

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van een tante uit Italië. In mijn versie zit geen bechamelsaus, persoonlijk vind ik dat niet zo lekker in lasagne. Het maakt het wat lichter verteerbaar, en valt bij het snijden ook niet uit elkaar op deze wijze. Eenvoudig en lekker!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 500 gram rundergehakt
    • peper en zout
    • 1/2 eetlepel paprikapoeder
    • 2 blikjes tomatenpuree
    • 3 blikken gewelde tomaten
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • lasagnebladen, naturel (Honig)
    • plakjes ham
    • plakjes kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Bak het gehakt rul in een grote pan samen met de gesnipperde ui met wat peper en zout en het paprikapoeder.
    3. Als het gehakt gaar is, voeg dan de tomatenpuree toe, en roer om.
    4. Pureer de gewelde tomaten tot een saus en voeg dit aan het gehaktmengsel toe.
    5. Roer tot een saus, en pers de 2 knoflookteentjes boven de saus uit, meng het door de saus.
    6. Voeg de rode wijnazijn en peper en zout naar smaak toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
    7. Bedek de bodem van de schaal met een dun laagje saus.
    8. Leg hierop een laag lasagnebladen en vervolgens nogmaals een laag saus.
    9. Wederom een laag lasagnebladen vervolgens een laag ham en kaas, daarop lasagnebladen, en vervolgens saus-lasagnebladen-ham/kaas etc. tot de schaal vol is. Eindig met een laag saus.
    10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Ik laat de gewelde tomaten eerst uitlekken in een vergiet, zo behoudt de lasagne zijn stevige structuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren