Sangrita

    (3)

    Sangrita is een Mexicaans drankje dat traditioneel gedronken wordt naast een shotglas tequilla. Serveer het op je volgende feestje en de gasten zullen het er de volgende dag nog over hebben! Bekijk ook de video van dit recept.

    gema

    Jalisco, Mexico
    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 liter versgeperst sinaasappelsap
    • 250 ml versgeperst limoensap
    • chilisaus, naar smaak
    • zout, naar smaak
    • 1 dunne plak ui
    • 60 ml granaatappelsap
    • Om mee te serveren
    • tequila shots (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 20min rusten  ›  Klaar in:35min 

    1. Schenk het limoensap in een glazen karaf en voeg de plak ui toe. Laat 20-30 minuten staan om de smaken te vermengen.
    2. Verwijder de ui, en voeg sinaasappelsap, chilisaus en zout toe. Roer goed door. Roer ook het granaatappelsap erdoor.
    3. Serveer gekoeld in shotglaasjes, met een shotglas tequila ernaast.

    Video

    Sangrita
    Sangrita
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties