Tagliatelle met sardientjes

    Tagliatelle met sardientjes

    10keer bewaard
    20min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastisch pastagerecht voor liefhebbers van sardientjes. Dit gerecht is niet alleen snel en makkelijk te bereiden, het is ook heerlijk een typisch Italiaans.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 (500g) pak tagliatelle pasta
    • 2 eetl olijolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 blikje sardientjes in tomatensaus
    • 1 citroen, geperst
    • mespuntje gemalen gedroogde chili's
    • versgemalen Parmezaanse kaas voor het opdienen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta volgens aanwijzing op het pak.
    2. Verhit, terwijl de pasta kookt, de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe en fruit deze een paar min aan tot hij zacht is. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze aan tot hij gaat geuren. Roer de sardientjes samen met de saus erdoor. Als de sardientjes goed doorgewarmd zijn, zet dan het vuur laag en laat zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar (al dente) is.
    3. Zorda de pasta al dente is, giet deze dan af en schep het door de sardientjes-saus. Dek af en zet het vuur uit. Laat een paar minuten staan zodat de pasta de smaak van de saus op kan nemen.
    4. Knijp wat citroensap over de pasta, verdeel het over 4 borden en garneer met wat chili's en Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren