Paddenstoelensaus met oesterzwammen

    Paddenstoelensaus met oesterzwammen

    1keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke saus van kastanjechampignons en oesterzwammen, die erg goed samengaat met varkensvlees. Voeg slagroom toe, als je een romigere saus wilt maken. Ook lekker over pasta, trouwens.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 ml groentebouillon (van een blokje)
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 250 gr oesterzwammen
    • 1 prei, in ringen
    • 50 gr volkorentarwemeel
    • 100 ml droge witte wijn
    • ong. 3 eetlepels slagroom (optioneel, voor romig effect)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de paddenstoelen schoon, en snij ze in plakjes. Breng de bouillon aan de kook, en laat de champignons 5 minuten in de bouillon koken. Giet de champignons af mbv een zeef, maar vang de bouillon op.
    2. De in ringen gesneden prei in een koekenpan op laag vuur zacht laten worden, het tarwemeel erdoor roeren, en vervolgens aanlengen met de bouillon en de wijn. Aan de kook brengen tot de saus mooi bindt.
    3. Voeg nu eventueel de slagroom toe, voor een romigere saus. Nog even door laten pruttelen om de saus te reduceren, paar minuutjes.
    4. Voeg de champignons toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren