Tomatensoepje

    Tomatensoepje

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is pas een makkelijk tomatensoepje met maar weinig ingrediënten. Nu weet je wat je te doen staat als de tomaten in de aanbieding zijn! Zonder de crème fraîche is deze soep melkvrij.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo rijpe tomaten
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 3 sjalotten, fijngehakt
    • 2 takjes basilicum
    • 2 stukjes verse oregano, alleen de topjes
    • zout en versgemalen peper
    • 2 eetlepels crème fraîche (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de sjalotten en knoflook een paar minuten op laag vuur in een pan met een dikke bodem.
    2. Was de tomaten en ontvel ze door aan de onder- en bovenkant een kruisje in te snijden met een scherp mes. Breng een pan met water aan de kook en dompel de tomaten hier 30 seconden tot 1 minuut in onder. Dompel ze daarna in koud water. Nu kun je de tomaten makkelijk ontvellen. Snij de tomaten in stukjes en verwijder alle pitjes. Doe de tomaten in de pan.
    3. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Hak de steeltjes fijn. Snij de blaadjes ook fijn, maar houd deze apart. Voeg de oregano en de fijngesneden basilicumtakjes toe aan de pan. Zet de deksel half op de pan, zet het vuur hoog en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
    4. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes toe, en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer eventueel 2 eetlepels crème fraîche door de soep, als je van romig houdt.
    5. Verwarm de soep nog even door, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren