Knolselderijpuree

    Knolselderijpuree

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Knolselderij wordt ook wel als vervanger gebruikt voor aardappelpuree, omdat er minder koolhydraten inzitten. Je kunt het als basis voor stamppot gebruiken, zoals zuurkoolstamppot.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 knolselderij (ong. 400 gr)
    • 1 kleine bloemkool
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 bouillonblokje
    • volle melk of sojaroom (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook ze samen in een grote pan met water en een half bouillonblokje gaar, ong. 20 minuten.
    2. Vang bij het afgieten het kookvocht op. Pureer de uitgelekte groenten, en kruid met zout en peper. Voeg een beetje melk, kookvocht, of wat sojaroom toe aan de puree om deze op smaak te brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren