Stoofpeertjes in wijn

    Stoofpeertjes in wijn

    6keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken stoofpeertjes met rode wijn, suiker, citroen en kuiden. Mag niet ontbreken tijdens de Kerst, maar ook door het jaar heen een lekker toetje met bijvoorbeeld vanillevla.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr stoofperen
    • 200 ml water
    • 100 ml rode wijn
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 3 kruidnagels
    • 1 kaneelstokje
    • sap van 1/2 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Schil de stoofpeertjes, snij ze in vieren, en haal de klokhuizen eruit.
    2. Zet een pan met 200 ml water op, en voeg wijn, suiker, kruidnagels en kaneel toe.
    3. Zet het vuur heel laag, doe de deksel op de pan, en laat 1 uur en 1 kwartier zachtjes koken. Na 1 uur het citroensap toevoegen. Voor het serveren het kaneelstokje en de kruidnagels verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Water vervangen door port. Tja, ...... Kerst en dit ! - 25 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren