Gevulde portobello's

    Gevulde portobello's

    3keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische ovenschotel is gevuld met heerlijke portobello paddenstoelen, die op hun beurt weer rijkelijk gevuld zijn en bestrooid zijn met kaas.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr oesterzwammen
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook
    • 2-3 eetlepels olijfolie
    • 4 portobello paddenstoelen
    • 2 eetlepels basilicum, fijngesneden
    • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
    • ong. 75-100 gr geraspte belegen kaas
    • ong. 50-75 ml crème fraîche
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met olie.
    2. Maak de portobello's schoon en draai voorzichtig de steeltjes eruit. Snij de steeltjes in plakjes. Snij de oesterzwammen ook in plakjes.
    3. Snipper de sjalotjes en snij de knoflook fijn. Bak de sjalot en knoflook ong. 5 minuten in olijfolie glazig en lichtbruin. Voeg de stukjes oesterzwam en stukjes portobellosteeltjes toe, en bak 3-4 minuten mee. Breng de saus op smaak met zout en peper.
    4. Voeg basilicum en peterselie toe, roer door, en bak 1 minuut. Schep de portobello's vol met dit mengsel, leg in de ovenschaal.
    5. Meng de crème fraîche samen met de geraspte kaas en wat zout en peper. Smeer wat van dit mengsel op de portobello's.
    6. Bak ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren