Aspergerolletjes

    Aspergerolletjes

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In de oven gebakken asperges omwikkeld met ham en bestrooid met geraspte kaas, die worden geserveerd met gekookte aardappelen.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo witte asperges, geschild
    • zout en peper
    • 10-12 plakken achterham of beenham
    • 25 gr boter
    • 20 gr bloem
    • nootmuskaat
    • 150 ml slagroom
    • 1 eierdooier
    • 50 gr geraspte jonge kaas
    • 500 gr kruimige aardappelen, geschild

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil de asperges en snij of breek het harde (houtachtige) gedeelte van de asperges af.
    2. Kook de asperges in ong. 15-20 minuten gaar in een pan met ruim water en wat zout. Bewaar het kookvocht bij het afgieten.
    3. Giet het kookvocht in een pan en laat inkoken tot ong. 400 ml.
    4. Schil de aardappelen, zet een pan met water op en wat zout en kook hierin de aardappelen gaar in ong. 20 minuten. Giet af, en zet opzij.
    5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter of een beetje olie.
    6. Rol 3 asperges op in elke plak ham, en leg de rolletjes in de ovenschaal.
    7. Maak een roux door de boter in een steelpan te smelten en de bloem er ong. 3 minuten al roerende zachtjes in te bakken. Giet het kookvocht (ong 400 ml) erbij, roer, laat 5 minuten zachtjes koken, en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet het vuur uit.
    8. Meng in een apart kommetje de slagroom en de eierdooier samen, en roer vervolgens door de saus. Schenk de saus over de aspergerolletje in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen, en zet 15 minuten in de oven.
    9. Serveer de aspergerolletjes samen met de gekookte aardappelen.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren