Tomatensoep met venkel

    Tomatensoep met venkel

    4keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, en ietwat pittige soep van tomaten, sinaasappelsap en venkel. Makkelijker om te maken dan je misschien zou denken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote vleestomaten, zaden verwijderd en in stukken gesneden
    • 4 trostomaten, zaden verwijderd en in stukken gesneden
    • 250 ml versgeperste sinaasappelsap (2 tot 3 sinaasappels)
    • 1 middelgrote venkelknol, in stukken
    • 500 ml water
    • 1/4 theelepel piment d'Espelette peper (of Aleppo peper)
    • 1/4 theelepel pikante paprikapoeder (Hongaarse)
    • 1/2 theelepel venkelpoeder
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel sherry-azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Je kunt ervoor kiezen om de tomaten te ontvellen, maar het is niet noodzakelijk. Snij wel alle zaadjes weg.
    2. Pers de sinaasappels uit, snij de venkelknol in stukken, en snij de tomaten in stukjes.
    3. Breng 500 ml water aan de kook, en voeg het sinaasappelsap, de tomaten en de venkel toe. Laat 20-25 minuten afgedekt op laag vuur sudderen, tot de venkel zacht is.
    4. Pureer de soep fijn met een staafmixer of in een blender. Het lukt misschien niet om alle venkel fijn te malen met een staafmixer; zeef in dat geval de grote stukken venkel uit de pan na ong. 2 minuten mixen (Je kunt er voor kiezen de venkel klein te snijden en daarna terug te doen in de pan).
    5. Breng de soep op smaak met de venkelpoeder, chilipeper, paprikapoeder, zout en peper. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak sherry-azijn toe, roer, laat nog 5 minuten pruttelen, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk! Heb een soort gelijk recept ook wel eens gemaakt van Kookboek: zonder pakjes en zakjes. Maar lekker met venkel en sinaasappel. Top! - 16 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren