Broccolisalade

    Broccolisalade

    3keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke salade van broccoli, rode ui, rozijnen en zonnebloempitten met een lichte mayonaise dressing.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • handje rozijnen
    • 2 stronken broccoli, in roosjes (bewaar ook de stronken)
    • 1/2 rode rode ui
    • 1 theelepel appelciderazijn
    • 2 theelepels agave nectar of honing
    • 80 ml mayonaise
    • 1 kleine theelepel grove mosterd
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels zonnebloempitten, gepeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de rozijnen 20 minuten in lauw water wellen. Giet af en dep droog met keukenpapier.
    2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de stronken in stukken van ong. 3 cm. Stoom de broccoliroosjes en stronken in ong. 5 minuten gaar. Dompel de broccoli onder in heel koud water. Giet af.
    3. Als je de stronken wilt toevoegen aan de salade, snij deze dan in kleine reepjes (dit kan ook in de keukenmachine). Snij de rode ui fijn.
    4. Maak een sausje van de agave nectar, appelciderazijn, mayonaise, mosterd, zout en peper.
    5. Doe de broccoli, rozijnen, rode ui en zonnebloempitten samen in een kom en meng de dressing erdoor. Serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren