Mijn pompoensoep

    Mijn pompoensoep

    1keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn smaakvolle recept voor pompoensoep. Soms is pompoensoep aan de flauwe kant, maar deze niet!

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr vruchtvlees van een pompoen
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 30 gr boter
    • 100 ml droge witte wijn
    • 1 liter groentebouillon (bijv. van een tablet)
    • 6-7 eetlepels crème fraîche
    • 1 eetlepel citroensap
    • 50 gr geroosterde pompoenpitten
    • zout en peper, naar smaak
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwijder het vruchtvlees uit de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.
    2. Bak de fijngesneden knoflook en sjalot in de boter, ong. 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee op matig vuur.
    3. Schenk de witte wijn erbij, zet het vuur hoger, en laat iets inkoken. De groentenbouillon mag erbij, zet het vuur zachter, en laat 30 minuten zachtjes koken.
    4. Roer naar smaak crème fraîche erdoor, en pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer de soep met geroosterde pompoenpitten en een snufje nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren