Tagliatelle met roomsaus, kip en peultjes

    Tagliatelle met roomsaus, kip en peultjes

    5keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Tagliatelle pasta met kip, champignons en peultjes in een heerlijk, romige champignonsaus.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr kipfilet, in blokjes
    • 500 gr tagliatelle
    • 500 gr peultjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 gr champignons, in plakjes
    • 1 zakje champignonroomsaus
    • 125 ml crème fraîche
    • 2 theelepels sambal badjak, of naar smaak
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet in de gootsteen. Snij ondertussen de kip in blokjes.
    2. Snij de knoflook en ui fijn, en de champignons in plakjes. Halveer eventueel de peultjes.
    3. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook, ong 2 minuten. Voeg de kip toe, en bak 2 minuten mee. Voeg de champignons en peultjes toe en bak ong. 3-5 minuten tot de kip gaar is. Leng de champignonroomsaus aan met water (zie verpakking) en roer daarna door de kip en groenten. Roer de crème fraîche erdoor, en breng het gerecht op smaak met zout, peper en sambal.
    4. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en verwarm door terwijl je roert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren