Roergebakken sperziebonen

    Roergebakken sperziebonen

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker bijgerecht van sperziebonen met prei, tomaat en spekjes. Binnen 25 minuten klaar.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr sperziebonen, schoongemaakt
    • 1 kleine prei, in dunne ringen
    • 1-2 sjalotjes, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2-3 tomaten, ontveld
    • 15 gr boter
    • 50 gr magere spekblokjes
    • zout en peper
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Dop de sperziebonen en kook in ong 10 minuten beetgaar in een pan met water en een beetje zout. Giet af en zet opzij. Snij ondertussen de prei in dunne ringen en snij zowel de knoflook als de sjalotten fijn.
    2. Ontvel de tomaten door ze 20 seconden in kokend water onder te dompelen. Snij de tomaten daarna in stukjes. Snij harde stukken weg.
    3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes uit. Voeg sjalot, knoflook en prei toe en bak 3 minuten mee. Sperziebonen en stukjes tomaat toevoegen, en 3 minuten mee roerbakken. Bestrooi met oregano, zout en peper, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren