Miniquiches

    Miniquiches

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met miniquiches begin je de maaltijd pas goed. Het is een leuk vegetarisch voorgerecht om te serveren. Voor dit gerecht heb je 6 miniquichevormpjes met een doorsnede van 10 cm nodig.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 300 gr shiitake paddenstoelen
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 10 gr bieslook, fijngehakt
    • 1/2 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
    • 25 gr pijnboompitten
    • peper en zout
    • 3 eieren
    • 125 ml slagroom
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Maak de paddenstoelen schoon, en snij in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en paddenstoelen ong. 2-3 minuten aan. Roer regelmatig door de pan. Zet het vuur uit.
    3. Hak de verse kruiden fijn, en voeg samen met de pijnboompitten aan de pan toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    4. Meng in een kom de eieren samen met de slagroom, en voeg zout en peper toe.
    5. Smelt 15 gr boter in de magnetron en vet hiermee de quichevormpjes in. Bekleed elke vorm met een plakje bladerdeeg. Snij deeg langs de randen weg. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de vormpjes, en schenk het eimengsel eroverheen tot net onder de rand.
    6. Zet de miniquiches 30 minuten in het midden van de oven of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren