Ovenschotel met kaas en aardappel

    Ovenschotel met kaas en aardappel

    11keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze ovenschotel met dunne plakjes aardappel, kaas en kruiden is een lekker bijgerecht dat bij veel gerechten geserveerd kan worden.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 teentje knoflook
    • 25 gr roomboter
    • 1 kilo vastkokende aardappelen
    • nootmuskaatpoeder
    • 150 gr geraspte Gruyère kaas
    • 250 gr slagroom
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf een ovenschaal in met het 1/2 teentje knoflook en vet daarna verder in met boter.
    2. Schil de aardappelen, en snij in hele dunne plakjes. Bestrooi de plakjes aardappel met zout, peper en nootmuskaat.
    3. Meng de slagroom met de oregano. Leg de plakjes aardappel in de ovenschaal en schenk de slagroom erbij. Strooi de geraspte kaas erover, en verdeel wat klontjes boter over de bovenkant.
    4. Bak de ovenschotel in ong. 1 uur in het midden van de oven gaar en goudbruin, maar verlaag na 15 minuten de temperatuur in de oven naar 175°C. Dek 10-15 minuten voor het einde van de baktijd de ovenschotel af met aluminiumfolie. Haal de ovenschotel uit de oven, en laat even afkoelen.
    5. De ovenschotel kan warm of koud worden geserveerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    2

    Dit is zo`n heerlijk recept waardoor je weer eens beseft dat aardappelen een ware lekkernij zijn - 21 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren