Hartige zuurkooltaartjes

    Hartige zuurkooltaartjes

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Om deze hartige zuurkooltaartjes te maken heb je 4 quichevormpjes met een doorsnede van ong. 10 cm nodig.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 250 gr zuurkool
    • 4 eieren
    • 125 ml crème fraîche
    • 80 gr geraspte oude kaas
    • 100 gr gebraden beenham, in stukjes
    • 75 gr dadels, ontpit en in stukjes
    • boter, om mee in te vetten
    • versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vier ovenschaaltjes met een doorsnede van 10 cm in met boter.
    2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Druk het vocht eruit. Snij de uitgelekte zuurkool fijner.
    3. Meng in een kom de eieren met de crème fraîche, en voeg daarna de kaas en royaal versgemalen peper toe.
    4. Leg in elk ingevet vormpje een plakje bladerdeeg. Snij overhangende randjes weg. Bak het deeg zonder vulling ong. 5 minuten voor in de oven. Haal uit de oven.
    5. Meng de zuurkool samen met in stukjes gesneden beenham en stukjes ontpitte dadel. Verdeel het zuurkoolmengsel over de 4 bakjes, en schenk daarna het eimengsel erover.
    6. Bak de 4 taartjes ong. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer warm. Garneer eventueel met een eetlepel zure room en een takje peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren