Ontbijtpotjes voor 2

    Ontbijtpotjes voor 2

    17keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je 2 ramekins (potjes) gevuld met ei, kaas en verse kruiden. Serveer deze eierpotjes als ontbijt met toast.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • klein handje bieslook, fijngehakt
    • klein handje peterselie, fijngehakt
    • 4 eetlepels slagroom
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels geraspte oude kaas
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet 2 ramekins met een doorsnede van ong. 10 cm, en een grote ovenschaal klaar.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de bieslook en peterselie fijn.
    3. Schep 1 eetlepel slagroom in een ramekin, gevolgd door 1/4 van de verse kruiden. Breek voorzichtig het ei open in de ramekin (zodat het eigeel niet breekt). Bestrooi met zout en peper. Schep 1 eetlepel slagroom erover, gevolgd door 1/4 van de verse kruiden. Strooi 1 eetlepel geraspte kaas erover. Vul de 2e ramekin op dezelfde manier.
    4. Vul de grote ovenschotel voor de helft met warm water, en zet de 2 ramekins erin. Laat de ramekins ong. 15-20 minuten stollen in de voorverwarmde oven. Serveer met toast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    1

    Ontzettend lekker! Ik heb lente-ui en peterselie gebruikt als kruiden en de potjes 25 minuten in de oven gehad, toen was het ei stevig (ook de dooier). Heel leuk recept voor een bijzondere brunch! En supermakkelijk om te maken. - 17 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren