Tomatengratin

    Tomatengratin

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tomatengratin met olijfolie, balsamico en verse kruiden, in de oven gegrild met geraspte kaas en een schepje crème fraîche. Serveer met stokbrood of geroosterd brood.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 rijpe trostomaten
    • 2 eetlepels olijfolie, extra vergine
    • handje verse basilicum
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 takjes peterselie, fijngehakt
    • 4 eetlepels crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 4 ovenschaaltjes met een doorsnede van 10 cm in met wat olie of boter.
    2. Was de tomaten en snij in plakjes. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs in de schaaltjes. Beetje zout en peper, en besprenkel met 1/2 eetlepel balsamicoazijn en 1/2 eetlepel olijfolie. Bestrooi met fijngehakte basilicum. Herhaal dit voor de andere schaaltjes.
    3. Zet de schaaltjes 15 minuten in de oven. Rasp ondertussen de kaas. Hak de peterselie fijn. Haal de schaaltjes uit de oven en schep 1 eetlepel crème fraîche op elk bakje. Bestrooi met kaas en zet terug in de oven. Zet de oven nu op 200°C en wacht ong. 10 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden. Haal uit de oven en garneer met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren