Vegetarische paella met kikkererwten

    Vegetarische paella met kikkererwten

    2keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een rijkelijk gevulde paella, maar dan zonder vis of zeevruchten. Deze paella is gevuld met veel verse groenten zoals paprika, venkel en courgette. De kikkererwten zorgen ervoor dat het een volwaardig en vullend gerecht is.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 gele paprika, kleingesneden
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 1 bol venkel, in stukjes (of 3 stengels bleekselderij in stukjes)
    • 1 grote tomaat (of 200 g tomaten uit blik), kleingesneden
    • 300 gr paellarijst
    • 1/2 theel. saffraandraadjes, verkruimeld
    • 900 ml kokendhete groentebouillon (van blokjes)
    • 400 gr kikkererwten (blik, afgespoeld)
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 middelgrote courgette, in blokjes
    • 125 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin venkel, ui, paprika en knoflook 5 minuten op matig vuur. Tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2. Strooi de rijst erbij en schep de korrels om in de olie. Voeg de saffraan, paprikapoeder en blokjes courgette toe, schep alles nog enkele tellen om en wijn en de hete bouillon erbij schenken. Opnieuw aan de kook brengen, de rijst omscheppen en 5 minuten laten koken.
    3. Voeg de kikkererwten toe. Breng de paella weer aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen. Schep hem tussentijds af en toe om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren