Paella met chorizo en varkensvlees

    Paella met chorizo en varkensvlees

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk recept voor paella, maar dan zonder vis en zeevruchten. Dit recept wordt gemaakt met varkensreepjes en chorizo. Lekker met een frisse groene salade erbij.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 150 gr chorizo, in plakjes
    • 250 gr varkensfilet, in reepjes
    • 1 grote tomaat (of 200 g tomaten uit blik), kleingesneden
    • 300 g paellarijst
    • 1 theelepel paprikapoeder (eventueel)
    • 1,2 l kokendhete kippen- of visbouillon (van blokjes)
    • 125 gr doperwten (diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin ui, knoflook, chorizo en varkensvlees 5 minuten op matig vuur tot de chorizo knapperig is en de vleesreepjes licht kleuren. Tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2. Strooi de rijst erbij en schep de korrels om in de olie. Voeg eventueel paprikapoeder toe, schep alles nog enkele tellen om en de hete bouillon erbij schenken. Opnieuw aan de kook brengen, de rijst omscheppen en 5 minuten laten koken.
    3. Voeg de diepvriesdoperwten toe. Breng de paella weer aan de kook en laat hem 5–10 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen. Schep hem tussentijds af en toe om.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren