Paella met chorizo en varkensvlees

    Paella met chorizo en varkensvlees

    10keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor paella, maar dan zonder vis en zeevruchten. Dit recept wordt gemaakt met varkensreepjes en chorizo. Lekker met een frisse groene salade erbij.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 150 gr chorizo, in plakjes
    • 250 gr varkensfilet, in reepjes
    • 1 grote tomaat (of 200 g tomaten uit blik), kleingesneden
    • 300 g paellarijst
    • 1 theelepel paprikapoeder (eventueel)
    • 1,2 l kokendhete kippen- of visbouillon (van blokjes)
    • 125 gr doperwten (diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin ui, knoflook, chorizo en varkensvlees 5 minuten op matig vuur tot de chorizo knapperig is en de vleesreepjes licht kleuren. Tomaat toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2. Strooi de rijst erbij en schep de korrels om in de olie. Voeg eventueel paprikapoeder toe, schep alles nog enkele tellen om en de hete bouillon erbij schenken. Opnieuw aan de kook brengen, de rijst omscheppen en 5 minuten laten koken.
    3. Voeg de diepvriesdoperwten toe. Breng de paella weer aan de kook en laat hem 5–10 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft opgenomen. Schep hem tussentijds af en toe om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 08 aug 2013

    gezwogz
    van
    0

    Even een variatie. Als je een keer geen vis wil, of er helemaal niet van houd, prima. Er zijn drie stappen in dit recept. Ik heb het met visbouillon gemaakt. En tevens een beetje gevarieerd. Geen 1,2 liter bouillon, maar plm 900 cl. Tevens bij de eerste stap vijf ansjovis fileetjes toevoegen. Dan eerste stap zoals beschreven, maar laat als je de tomaten toevoegd, daarna goed inkoken. Plm 15 minuten. Ondertussen vlak voor je de rijst gaat toevoegen, de rijst (risottosijst of paella rijst) eerst apart op hoog vuur fruiten, tot de korrels hard glazig zijn. Dan doe je dit in de pan met vlees/tomaten mengsel, vuur hoog, even goed roeren, en dan afblussen met rode wijn, ongeveer 100 tot 150 cl. Wijn laten verdampen/inkoken. Dan pas de hete bouillon erbij, maar eerst ongeveer de helft. Je laat alles op laag vuur sudderen, maar 'n blijf er wel bij want de rijst koekt snel aan. Je laat dit dus inkoken, en voegt dan weer de helft van de helft bouillon bij. Weer hetzelfde ongeveer vijf tot tien minuten, dan de erwtjes en de rest van de bouillon. Weer vijf tot tien minuten, tot de rijst beetgaar begint te worden. Dan vuur uit en laten staan met het deksel erop tot het op eettemperatuur is. (Niet te heet). De rijst moet dan Niet papperig worden. Succes. Trouwens werkvlees is lekkerder dan filet. Dus gewoon schouder karbonaadjes kan prima. Even afgezien of dat varken nou zo gewerkt heeft, haha. Waarschijnlijk niet. - 01 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren