Kaastaart van St. Morgon

    Kaastaart van St. Morgon

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Saint Morgon kaas is een witte korstkaas, die smeuïg en vol van smaak is. Daarmee maak je een heerlijke kaastaart.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige kaastaart

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels boter
    • 100 gr spekblokjes
    • 250 gr Saint Morgon kaas
    • 6 eieren (waarvan 3 gesplitst)
    • 125 ml slagroom
    • handje bieslook, fijngeknipt
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
    • paar takjes peterselie, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in met boter.
    2. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg hierop het ontdooide bladerdeeg. Leg alle plakjes op elkaar. Rol het deeg uit tot een ronde lap van bijna 30 cm in doorsnede.
    3. Leg het deeg in de taartvorm en druk voorzichtig aan (ook de randen), Bestrooi de bodem met paneermeel.
    4. Bak de spekblokjes knapperig in de boter. Snij de kaas in kleine blokjes.
    5. Klop 3 eieren los. Splits de 3 overgebleven eieren en roer de eierdooiers en de slagroom door het eimengsel. De 3 eiwitten worden niet gebruikt. Even flink kloppen met een garde, en dan de bieslook, kaasblokjes en spekjes toevoegen en met zout en peper op smaak brengen.
    6. Giet het mengsel in de met bladerdeeg bedekte taartvorm. Zet 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot goudbruin. Haal uit de oven en garneer met gehalveerde kerstomaatjes en plukjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren