Bloemkooltaart

    Bloemkooltaart

    5keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Als je deze vegetarische hartige taart opensnijdt, word je begroet door stukjes bloemkool, champignons, ui en kaas.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bloemkooltaart

    • 1 grote bloemkool, in roosjes
    • olijfolie
    • 150 gr champignons, in plakjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 eieren
    • 150 gr geraspte belegen kaas
    • zout en versgemalen peper
    • scheutje ketjap manis
    • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool in roosjes, en kook de roosjes zachtjes in ong. 5 minuten beetgaar op laag vuur. Giet af en zet opzij.
    2. Snij de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in een koekenpan met wat olie bruin, ong. 2 minuten. Haal de pan van het vuur en besprenkel met nog wat olie.
    3. Snij de knoflook en uien fijn en bak in wat olie goudbruin en glazig, ong. 3 minuten.
    4. Klop de eieren met de geraspte kaas, zout, peper en ketjap tot een sausje.
    5. Vet een springvorm in met boter en bekleed daarna met bladerdeeg. Druk goed aan.
    6. Voeg de bloemkool en champignons bij het ui- en knoflookmengsel. Meng goed. Schep dit mengsel in de springvorm en schenk het eimengsel erover.
    7. Bak de taart ong. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren