Snelle visburgers

    Snelle visburgers

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snel recept om zelf viskoeken, of visburgers te maken. Lekker bij de doordeweekse maaltijd, of op een broodje met wat sla, tomaat en ketchup.

    angelique Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 380 gr witvisfilet (ontveld en ontgraat)
    • 4 bosuitjes, kleingesneden
    • 3 sneetjes volkorenbrood
    • 1 ei
    • zout en peper, naar smaak
    • beetje olijfolie
    • slablaadjes
    • plakjes komkommer en/of tomaat
    • ketchup en/of mayonaise

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Vet een grote, platte ovenschaal (bijvoorbeeld een lasagneschaal) in met een beetje olie.
    2. Snij de witvis in 4 grote stukken. Doe bosuitjes en volkorenbrood in een keukenmachine of blender en hak ze samen tot een grof kruimelig mengsel. Voeg de stukken vis toe en gebruik de pulseerknop enkele tellen om ze grof te hakken. Voeg 1 ei en wat zout en peper toe en druk de pulseerknop nog heel even in. Zorg dat het mengsel niet te glad wordt.
    3. Neem het mengsel uit de mengkom en verdeel het in 4 porties. Vorm hiervan zachte balletjes en druk ze in de ovenschaal plat tot visburgers van 10 cm doorsnee. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bak ze 15 min. tot ze stevig zijn.
    4. Serveer de visburgers in warme broodjes en garneer ze met wat frisse slablaadjes, komkommerschijfjes en/of schijfjes tomaat en een beetje tomatenketchup en/of mayonaise.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren