Gemarineerde zeebaars met verse salsa

    Gemarineerde zeebaars met verse salsa

    3keer bewaard
    32min


    134 personen hebben dit gemaakt

    Zeebaars, koolvis of een andere stevige vissoort kan voor dit gerecht gebruikt worden. De vis kan zowel in de oven als op de barbecue gegrild worden. Lekker tijdens een hete zomerse avond met de verse salsa. Serveer er mais en margarita's bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetl tequila
    • 100ml Grand Marnier
    • 175ml vers limoensap
    • 1 theel zout
    • 3 grote tenen knoflook, gepeld
    • 4 eetl olijfolie
    • 800g zeebaarsfilet
    • 3 middelgrote tomaten, gehakt
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 kleine groene chili, ontzaad en fijngehakt
    • grote handvol gehakte verse koriander
    • mespuntje suiker
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetl olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Roer de tequila, Grand Marnier, limoensap, 1 theel zout, knoflook en olijfolie samen in een ondiepe bakschaal. Voeg visfilets toe en schep er wat saus over. Dek af en laat het een half uur in de koelkast marineren. Draai de vis na 15 minuten even om.
    2. Verhit de barbecue of grill op hoog vuur.
    3. Meng de tomaten, ui, chili, koriander en suiker in een kom. Breng op smaak met zout en zet de salsa opzij.
    4. Haal de filets uit de marinade en dep ze droog. Bestrijk de filets met olie en strooi er wat zout en peper over. Kook de resterende marinade enkele minuten in een pannetje. Neem van het vuur en haal de knoflook eruit. Zet in de koelkast.
    5. Barbecue of grill de vis 4 minuten per kant tot hij makkelijk uit elkaar te trekken is met een vork. Leg op een groot bord, schep de salsa over de vis en giet de gekookte marinade eroverheen. Dien gelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AudreyGranWeinberg
    0

    Turned out very nice, and even my daughter (the food critic) loved it - especially the crispy skin! We cooked it on the grill and the skin was crispy and perfect and the fish tender and just tasty enough, although in my perception, I think i'd add a few more spices next time. The sauce was yummy though - but we didn't make the salsa. I served it with risotto! - 08 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren