Vegetarische noedelsalade met mango

    Vegetarische noedelsalade met mango

    8keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De tofu, mango, aubergine, verse koriander en zoet-zure dressing maken dit vegetarische rijstnoedelgerecht onweerstaanbaar.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Dressing
    • 120 ml mirin (Japanse rijstwijn)
    • 40 gr ruwe rietsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
    • 1 theelepel sesamolie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 limoen, rasp en sap
    • Noedelsalade
    • ong. 400 gr tofu (1 pak), in blokjes van 1 cm gesneden
    • 1 grote aubergine, in blokjes van 1 cm
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 2 rijpe mango's, in stukjes
    • flinke hand verse koriander, grof gehakt
    • handje Thaise basilicum, grof gehakt
    • 300 ml zonnebloemolie
    • 1 pak brede rijstnoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

      Dressing:

    1. Begin met het maken van de dressing. Snij de rode chilipeper in stukjes (zonder de zaadjes), pers de knoflook uit, was de limoen, rasp de limoen en pers deze daarna uit.
    2. Zet een steelpan op laag vuur en schenk hierin de mirin. Voeg rietsuiker en zout toe, en roer totdat de suiker helemaal is opgelost. Zet het vuur uit, en roer de chilipeper, sesamolie en knoflook erdoor. Roer, als de dressing iets is afgekoeld, het limoensap met de rasp erdoor. Zet apart.
    3. Voorbereiding:

    4. Snij de tofu en aubergine in blokjes van ong 1 cm. Snij de rode ui fijn, snij de mango's in stukjes, en hak de verse kruiden grof. Bestrooi de aubergineblokjes met wat zout, en laat 2 minuten staan.
    5. Augergine en tofu frituren:

    6. Bedek een snijplank met keukenpapier. Verhit 300 ml zonnebloemolie in een wok en frituur hierin in twee porties voorzichtig de aubergine, ong. 5-7 minuten per portie, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep de aubergine met een spatel voorzichtig uit de wok en laat op het keukenpapier uitlekken.
    7. Leg nog een paar vellen keukenpapier om een bord. Frituur de blokjes tofu in dezelfde olie, ong. 10 minuten tot de tofu goudbruin is. Schep de blokjes uit de olie met een spatel en laat op het keukenpapier uitlekken.
    8. De noedels koken:

    9. Zet een pan met ruim water, een beetje zout, en een scheutje olie op en breng aan de kook. Kook de noedels in ong. 5 minuten beetgaar (kijk op de verpakking voor de kooktijd). Spoel de noedels af in een vergiet en spoel af met stromend koud water om plakken te voorkomen.
    10. Meng in een grote kom de noedels met de dressing, mango, rode ui, koriander, basilicum en schep voorzichtig de tofu en aubergine erdoor. Serveer lauwwarm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren