Rode kool met appeltjes

    Rode kool met appeltjes

    5keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk rode kool gerecht, heerlijk Hollands met appeltjes en kruiden zoals kaneel, kruidnagel en laurier.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 rode kool (van ong. 1 kilo)
    • 50 gr boter
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 2 kruidnagels
    • 1 kaneelstokje
    • 3 laurierblaadjes
    • 100 gr suiker
    • 20 gr zout
    • 2 appels, geschild
    • 100 ml rode wijn
    • 120 ml rodewijnazijn of gewone azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de rode kool. Snij vervolgens de kool doormidden, en dan nog een keer door de helft. Verwijder het harde witte gedeelte, en snij de kool in dunne reepjes. Je kunt dit ook met een keukenmachine doen. Was de rode kool in een vergiet in de gootsteen en laat uitlekken.
    2. Schil de appels en snij in vrij dikke plakken.
    3. Zet een grote braadpan met deksel klaar en smelt hierin de boter op laag vuur. Roer de laurier, kaneelstok en kruidnagels een paar seconden door de boter voor het toevoegen van de suiker en ui. Roer en schenk de wijn en azijn erbij. Voeg naar smaak zout toe.
    4. Voeg de rode kool toe en leg de appel erop. Sluit de pan met de deksel en laat op laag vuur 1 uur stoven. Breng eventueel nog verder op smaak met zout, peper, suiker en azijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren