Courgettesalade met rozemarijn

    2 uur 10 minuten

    De courgette wordt in dunne plakken gesneden en 2 uur gemarineerd in olijfolie, knoflook, wijnazijn, en rozemarijn. Lekker bij een stukje vlees en gebakken aardappelen.

    Leontien

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 courgettes, in dunne plakken
    • 1 eetlepel witte of rode wijnazijn
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 takjes rozemarijn
    • 4-6 eetlepels olijfolie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Snij de courgettes in dunne plakken, bijvoorbeeld met behulp van een kaasschaaf. Dep de courgette droog met keukenpapier. Snij de knoflook in stukjes en hak de rozemarijn fijn.
    2. Meng in een kom de courgette samen met wat zout, peper, olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn en de knoflook. Dek de kom af met plasticfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren