Schorseneren smaken een beetje naar asperge. Trek handschoenen aan, want anders krijg je hele vieze handen. Citroensap werkt erg goed om je handen later weer schoon te maken.
Bij het schillen van schorseneren komt er een wit kleverig sap vrij. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je handen straks onder de bruine kleverige vlekken zitten. Trek daarom keukenhandschoenen aan en gebruik een borstel om de schorseneren mee schoon te boenen.
Schil ze onder de kraan met koud stromend water met een dunschiller of aspergeschiller. Snij de schorseneren in stukken van ong. 5 cm. Vul een pan met water en voeg daaraan een scheutje azijn of citroensap toe. Voeg de schorseneren toe en kook ze in 15-20 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af in een vergiet.
Snipper de ui, en bak in een pan met een klontje boter glazig. Roerbak de schorseneren mee. Voeg op het einde de peterselie erbij en breng op smaak met zout en peper.