Schorseneren

    Schorseneren

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Schorseneren smaken een beetje naar asperge. Trek handschoenen aan, want anders krijg je hele vieze handen. Citroensap werkt erg goed om je handen later weer schoon te maken.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr schorseneren, schoongeborsteld
    • 1 eetlepel azijn of citroensap
    • 1 ui, in ringen
    • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
    • 25 gr boter
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit kleverig sap vrij. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je handen straks onder de bruine kleverige vlekken zitten. Trek daarom keukenhandschoenen aan en gebruik een borstel om de schorseneren mee schoon te boenen.
    2. Schil ze onder de kraan met koud stromend water met een dunschiller of aspergeschiller. Snij de schorseneren in stukken van ong. 5 cm. Vul een pan met water en voeg daaraan een scheutje azijn of citroensap toe. Voeg de schorseneren toe en kook ze in 15-20 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af in een vergiet.
    3. Snipper de ui, en bak in een pan met een klontje boter glazig. Roerbak de schorseneren mee. Voeg op het einde de peterselie erbij en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties