Geroosterde-kerstomaatjessoep met chorizo

    Geroosterde-kerstomaatjessoep met chorizo

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met dit recept voor tomatensoep van geroosterde kerstomaatjes heb je snel een lekkere maaltijd op tafel. Serveer hierbij knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g kerstomaatjes
    • 2 rode puntpaprika's, in de lengte gehalveerd
    • 1 rode ui, met schil en in vieren gesneden
    • 2 tenen knoflook, ongepeld
    • 5 dl kippenbouillon (van blokje)
    • 100 g chorizo, in stukjes
    • 2 eetlepels pesto
    • 15 g basilicumblaadjes, in flinters
    • 100 gr feta, verkruimeld
    • 50 gr pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Tomaat, paprika en uipartjes met het snijvlak naar beneden over een bakplaat verdelen. De teentjes knoflook ertussen leggen.
    2. De groenten 6-8 minuten grillen tot de schillen zwarte plekjes krijgen. Paprika en ui pellen, maar laat de tomaatjes ongepeld. De teentjes knoflook eruit knijpen.
    3. De helft van de paprika en ui fijnsnijden. De tomaatjes en de rest van de paprika en ui met de knoflookpuree en bouillon in een keukenmachine of blender pureren. De soep weer in de pan schenken en de kleingesneden groenten erdoor roeren. Een beetje zout en peper toevoegen.
    4. De soep onder af en toe roeren aan de kook brengen. Chorizo toevoegen. De soep afgedekt 2-3 minuten zachtjes laten koken. Strooi de verkruimelde feta en de pijnboompitten er vlak voor serveren over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren