Koolraapgratin

    Koolraapgratin

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In mijn receptenschriftje thuis staat een hele grote uitroepteken voor dit recept, want deze koolraapgratin is ongelooflijk lekker! Weer eens wat anders dan aardappelgratin.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 koolraap (van ong. 600 gr)
    • 1 teentje knoflook
    • 150 ml koffieroom
    • 1/2 theelepel kaneel
    • zout en peper, naar smaak
    • 25 gr boter
    • 100-125 gr mosterdkaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschotel in met boter.
    2. Rasp de mosterdkaas. Schil de koolraap, snij de knol in vieren en vervolgens in hele dunne plakjes (echt heel dun!).
    3. Roer de uitgeperste knoflook, zout, peper, en kaneel door de koffieroom. Voeg de dunne plakjes koolraap toe aan het roommengsel.
    4. Schenk het koolraapmengsel in de ingevette ovenschaal en strooi de geraspte mosterdkaas eroverheen. Verdeel kleine klontjes boter over de bovenkant.
    5. Zet de ovenschaal ong. 35 minuten in de oven tot deze goudbruin is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren