Aardappelgratin met prei

    Aardappelgratin met prei

    9keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelgratin met prei is het lekkerst met vers geraspte kaas, dus koop de kaas liever aan een stukje dan in een zakje.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 kruimige aardappelen
    • 6 preien (alleen het witte stuk), in ringen
    • 20 gr boter
    • 100 ml halfvolle melk (of slagroom)
    • 400 gr geraspte magere kaas
    • 100 gr geraspte belegen of oude kaas
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje tijm
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen voor in een pan met water en een beetje zout, ong. 10-15 minuten. Giet de aardappelen als ze bijna gaar af, laat afkoelen, en snij in plakjes.
    3. Zet een pan met water en een beetje zout op. Snij vervolgens alleen het witte gedeelte van de preien in ringen. Was onder stromend water af en blancheer de prei kort in bijna kokend water.
    4. Verdeel de aardappelen en prei over de ovenschaal. Maak een mengsel van de melk, geraspte kazen, knoflook, tijm en zout en peper. Giet het mengsel in de ovenschaal over de aardappelplakjes en prei.
    5. Bak in ong. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Heerlijke ovenschotel, - 20 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren