Schnitzels

    Schnitzels

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak verse, knapperige schnitzels met dit makkelijke recept. Serveer met kruimige aardappelen en botersla.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 sneetjes oud witbrood
    • 40 gr geraspte oude kaas
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 kalfsschnitzels of varkensschnitzels
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 citroen, in partjes
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de korstjes van het brood af, en snij het brood in grove stukken. Stop deze in de keukenmachine, en maal fijn.
    2. Meng het broodkruim met de geraspte oude kaas in een diep bord. Giet de losgeklopte eieren in een ander diep bord.
    3. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper. Verwarm een koekenpan voor met olijfolie.
    4. Haal het vlees vervolgens door het ei, en druk daarna in het broodkruim. Bedek het vlees rondom met het brood-kaas mengsel. Bak meteen in de hete olie goudbruin, ong. 4 minuten per kant. Schnitzel hoort van binnen rosé te zijn.
    5. Serveer met plakjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren