Groene asperges met ham, kaas en ei

    Groene asperges met ham, kaas en ei

    2keer bewaard
    25min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Groene asperges smaken net iets anders dan de witte, maar ze zijn ook erg lekker in combinatie met ham, kaas, ei en boter.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 1 dikke plak achterham (van 150 gr)
    • 10 gr bladpeterselie, fijngesneden
    • 50 gr boter
    • 500 gr groene asperges
    • 100 gr oude kaas, grof geraspt
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de eieren hard in ong. 9 minuten. Spoel onder koud water af, pel ze, en snij in stukjes (niet te klein). Snij de ham in hele kleine blokjes. Snij de peterselie fijn.
    2. Maak de asperges schoon door ze te wassen en het houtachtige uiteinde te verwijderen.
    3. In de magnetron de boter smelten en de blokjes ham, ei en peterselie erdoor roeren. Voeg zout en peper toe.
    4. Kook in een brede pan de asperges in ong. 10 min. beetgaar. Rasp de oude kaas grof. Verwarm de botersaus met ham en ei nog even op laag vuur in een pannetje.
    5. Giet de asperges af, laat uitlekken en verdeel ze over 4 borden. Lepel de saus over de asperges en gratineer met de oude kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren