Teriyaki glazuur

    Teriyaki glazuur

    7keer bewaard
    30min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Deze glazuur is heerlijk om over kip, biefstuk of vis te strijken. Je kan het ook als dipsaus gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 450ml sojasaus
    • 175g donkerbruine basterdsuiker
    • 150g suiker
    • 8 lente-uitjes, grofgehakt
    • 4 plakjes verse gember
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 225g honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de sojasaus, 3/4 bruine suiker, 3/4 suiker, lenteuitjes, gember en knoflook in een 2L pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 15 minuten zachtjes door.
    2. Voeg de resterende bruine en gewone suiker en de honing toe aan de pan. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te schuimen en het verdubbeld is in volume. Laat het mengsel afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren