Gestoomde zalm met groenten

    Gestoomde zalm met groenten

    3keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze gestoomde zalm wordt geserveerd met zelfgemaakte kruidenboter en verschillende groene groenten. Serveer met rijst of risotto.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr bieslook, fijn geknipt
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 125 gr zachte roomboter
    • 4 stukken zalmfilet (totaal 500 gr)
    • 200 gr peultjes
    • 200 gr sugar snaps
    • 200 gr broccoli, in roosjes
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de kruidenboter door de bieslook en rode ui heel fijn te snijden en door de zachte boter te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Bestrooi de zalm met zout en peper. Zet een stoompan klaar en vul met een laagje water. Breng dit aan de kook. Leg de zalm in het midden van het stoommandje en leg de groenten eromheen. Hang het stoommandje in de stoompan en sluit de deksel. Stoom de groenten en zalm in ong. 7 minuten gaar.
    3. Schep de zalm op borden, serveer de groenten ernaast en schep wat van de kruidenboter over de zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren