Snijbonen met balsamico

    Snijbonen met balsamico

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit bijgerecht is zowel lekker met snijbonen als sperziebonen. Ik laat me vaak leiden door wat er in de aanbieding is.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 gr snijbonen of sperziebonen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de snijbonen (of sperziebonen) schoon door de topjes te verwijderen. Snij de bonen in grove stukken. Snij de knoflook fijn.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met bak de bonen al roerend op hoog vuur 1-2 minuten aan. Laat daarna op laag vuur in 15 minuten zachtjes bijna gaar worden. Schep regelmatig om. Voeg al omscheppend de knoflook toe, en laat nog 5 minuten zachtjes garen. Schenk de balsamicoazijn erbij, en breng ten slotte op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Een aanrader als je eens iets anders op tafel wil zetten! Lekker. (twee zongedroogde tomaatjes er door gedaan, de volgende keer laat ik de boontjes eerst drie minuten voor koken in een pannetje. - 29 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren