Kroningscupcakes

    Kroningscupcakes

    1keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Cupcakes met een herdenkingsmunt van de troonswisseling van Beatrix naar Willem.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • 400 gr citroen-mascarpone cakemix (de Bakzolder)
    • 200 gr roomboter
    • 4 eieren
    • 200 gram mascarpone
    • 200 gram monchou
    • 100 gram poedersuiker
    • 200 gram geel fondant
    • 6 hele aardbeien
    • theelepel blauwe voedingskleurstof
    • gele voedingskleurstof
    • eetbare pareltjes
    • eetbare goudglitter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Maak de cakemix zoals aangegeven op de verpakking, maar voeg meteen al 1 theelepel blauwe voedingskleurstof toe.
    2. Vul blauwe cupcakevormpjes met 1 volle eetlepel beslag. Bak af volgens de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.
    3. Meng van ongeveer 25 gram gele fondant en een klein beetje gele voedingskleurstof iets donkerdere gele fondant. Gebruik deze om de gelaatsafdruk in de koningsmal op te vullen. Vul daarna de mal met de gewone gele fondant. Doe dit 12x. Bestrijk elke afbeelding met het goudglitter.
    4. Mix de mascarpone met monchou en poedersuiker tot een egale massa. Laat opstijven in de koelkast.
    5. Meng de overgebleven gele fondant met gele voedingskleurstof tot een mooie kleur oranje. Maak hier bloemetjes van. Laat deze goed drogen en bevestig een pareltje in het hart van de bloem.
    6. Doe het mascarponemengsel in een spuitzak en spuit een mooie vorm op je cupcake. Leg er een munt op, beetje naar voren, niet helemaal in het midden.
    7. Maak de aardbeien schoon en halveer ze in de lengte. Leg een halve aardbei boven de munt in de mascarpone en leg er een oranje bloemetje naast.
    8. Klaar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren