Preisoep met zalm en aardappel

    Preisoep met zalm en aardappel

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Aardappel-preisoep gegarneerd met reepjes gerookte zalm en een scheutje slagroom. Ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook goed.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kruimige aardappels
    • 150 gr prei, in ringen
    • 2-3 takjes tijm
    • 750 ml kippenbouillon (van 1 of 2 blokjes)
    • 50 ml slagroom
    • 100 gr gerookte zalm, in stukjes
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappels, en snij in kleine blokjes. Was de prei en snij in ringen. Los 1 of 2 bouillonblokjes op in 750 ml heet water.
    2. Zet een pan op het vuur en voeg de bouillon, aardappels, prei en takjes tijm toe. Laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    3. Schep de soep op, schenk een scheutje slagroom in het midden en draai met een lepel een cirkel in de room door de soep ter garnering.
    4. Snij de gerookte zalm in reepjes en leg een paar reepjes in elke soepkom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren