Thaise chili, kip en noedelsoep

    Thaise chili, kip en noedelsoep

    9keer bewaard
    45min


    149 personen hebben dit gemaakt

    Een verzadigende en verwarmende soep die makkelijk te bereiden is. Ik gebruik liever de Thaise chilisaus dan de zoete dipsaus om smaak toe te voegen, maar je kunt beiden gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 kipfilets, ontveld en ontbot
    • 2L kippenbouillon
    • 2 preien, gesneden
    • 6 wortels, gesneden
    • 1 middelgrote kool, versnipperd
    • 250g eiernoedels
    • Thai chilisaus naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de kipfilets en bouillon in een soeppan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kip helemaal gaar is. Schep de kip uit de bouillon en zet opzij.
    2. Voeg de prei en wortels toe aan de bouillon en kook ze zachtjes in 10 minuten gaar.
    3. Trek (of snij) de afgekoelde kip in kleine stukjes en doe ze terug in de pan. Voeg de kool en eiernoedels toe en kook gedurende 5 minuten tot de noedels gaar zijn. De soep moet de consistentie hebben van een stoofpotje. Dien heet op en breng op smaak met de Thaise chilisaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren