Prei in wijnmarinade

    1 uur 30 minuten

    Dit bijgerecht van prei met wijnmarinade wordt lauwwarm gegeten. Lekker met een karbonade en aardappelen.

    Leontien

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 dunne preien
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 50 ml rode wijn
    • 250 ml kippenbouillon (van een blokje)
    • 2 theelepels rode-wijnazijn
    • 1 theelepel grove mosterd
    • 2 theelepels verse peterselie, fijngesneden
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Gebruik alleen het witte en lichtgroene gedeelte van de preien. Snij ze in de lengte in en was ze goed onder stromend water. Knijp zoveel mogelijk vocht eruit en snij daarna in grove stukken van ong. 5 cm.
    2. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de stukken prei in ong. 8-10 minuten goudbruin. Schep ze regelmatig om tijdens het bakken.
    3. Schenk de wijn en 100 ml kippenbouillon erbij en laat de preien in 10 minuten afgedekt zacht worden op laag vuur.
    4. Meng de wijnazijn met de resterende kippenbouillon. Schenk dit in een koekenpan, breng aan de kook, en laat voor de helft inkoken. Vuur uitzetten, en mosterd erdoor roeren, samen met de peterselie, zout en peper.
    5. Schep de zachte prei in een schaal, schenk de marinade erover. Serveer warm of laat 1 uur rusten alvorens het serveren. Dan is de marinade beter ingetrokken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties