Scholfilets met citroen en tijm

    Scholfilets met citroen en tijm

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In de oven gebakken pakketjes met scholfilet, geserveerd met geroosterd stokbrood met tomaat en peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • beetje zonnebloemolie om in te vetten
    • 4 dikke stukken scholfilet (zonder vel en graat) van ca. 120 gr per stuk
    • 8 takjes tijm
    • geraspte citroenschil
    • boter
    • Voor de broodjes
    • 1 stokbrood
    • 3 tomaten, in dunne plakjes
    • scheutje chiliolie
    • handvol fijngehakte peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Scheur 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30×30 cm af en vet ze licht in met een beetje olie.
    2. Leg midden op elk stuk folie een stuk vis. Verdeel de takjes tijm erover, wat geraspte citroenschil en een klontje boter. Klap de staartpunt van de vis over het bredere stuk.
    3. Klap de zijkanten van het folie over de vulling en vouw het geheel losjes dicht, zodat je pakketjes krijgt. Leg ze in een braadslee of ondiepe ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
    4. Snijd een stokbrood in sneetjes van 1 cm dik en leg ze op een bakplaat. Beleg ze met schijfjes tomaat en verdeel hier wat chiliolie over. Bak deze sneetjes de laatste 5 min. mee in de oven.
    5. Serveer de pakketjes geopend op borden met de geroosterde broodjes, bestrooid met verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren