Roerei met mie

    Roerei met mie

    3keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eieren geroerbakt met verse spinazie, bosui, taugé en eiermie, op smaak gebracht met vijfkruidenpoeder en sesamolie. Een halve rode chilipeper in kleine stukjes toevoegen is ook erg lekker.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bosje bosuitjes, in stukjes gesneden
    • 125 gr Chinese eiermie
    • 4 eieren
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 150 gr verse panklare spinazie
    • 100 gr taugé
    • scheutje sesamolie (optioneel)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de bosuitjes in stukjes.
    2. Breek de mie in stukken en leg in een grote kom. Giet er kokend water over en laat 4 minuten weken. Giet af in een vergiet in de gootsteen.
    3. Kluts in een kom de eieren samen met 1/2 theelepel zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan of wok en al roerend het ei laten stollen. Schep het geroerbakte ei op een bord, en zet opzij.
    4. Verwijder restjes ei uit de pan met keukenpapier, verhit 1 eetlepel olie, en bak de stukjes bosui samen met het vijfkruidenpoeder, ong. 1 minuut. Voeg taugé, mie en spinazie toe, en bak ong. 3 minuten tot alle spinazie is geslonken.
    5. Voeg roerei toe aan de pan, schep goed om, verwarm door, en breng op smaak met zout en peper. Je kunt nog een beetje sesamolie toevoegen voor de smaak. Serveer eventueel met toast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren