Kalkoengehaktballetjes

    Kalkoengehaktballetjes

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke kruidige gehaktballetjes van kalkoengehakt in een lichte tomatensaus. Lekker met rijst en groente naar keuze.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kalkoengehakt
    • 4 bosuitjes, versnipperd
    • 2 eetlepels fijngesneden dragon of salie
    • 100 gr kleingesneden ham
    • 1 ei, losgeroerd
    • 4 eetlepels havermoutvlokken
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
    • 4 eetlepels sherry
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Het kalkoengehakt in een kom vermengen met bosui, kruiden, ham, ei, havermout en zout en peper. Meng alles goed door elkaar en rol er balletjes van ter grootte van pruimen.
    2. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur, voeg de zonnebloemolie toe en laat deze over de bodem van de pan vloeien. Leg de balletjes in de pan en bak ze rondom bruin, terwijl je ze met een vork en lepel omschept, zodat ze hun vorm behouden.
    3. Voeg de kleingesneden tomaten, sherry en wat zout en peper toe. Breng de gehaktballetjes aan de kook, draai het vuur laag en laat ze afgedekt 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de saus een rijke smaak heeft gekregen. Schep ze tussentijds af en toe om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren