Lina's sambal brandal

    Lina's sambal brandal

    3keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg steeds vaker te horen dat ik mijn zoutgebruik moest minderen. We gebruiken in ons huishouden redelijk wat sambal en gekochte sambal bevat best veel zout. Dus ik besloot om het zelf te gaan maken!

    LinaStorm Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kilo sambal

    • 800 gr Spaanse pepers (met jalapeñopepers wordt de smaak wat pittiger, met mme jeanet nog veel pittiger)
    • 3 redelijk grote uien (liefst zoete)
    • 6-8 tenen knoflook
    • 5 cm verse gember, geschild, in plakken
    • 4 blaadjes daon salam
    • 1 eetlepel trassipoeder
    • 1 eetlepel asempasta
    • 2 eetlepels Javaanse suiker
    • flinke scheut gekruide ketjap
    • olie (ik gebruik arachideolie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pepers schoonmaken en in grove stukken snijden. Samen met de gesnipperde uien en knoflooktenen in een keukenmachine fijnmalen.
    2. Olie verhitten en het uien-knoflook-pepermengsel aanfruiten.
    3. De rest van de ingrediënten erbij doen, samen met wat water. Zachtjes laten pruttelen, minstens een half uur.
    4. Pureren met staafmixer en terug in de pan. Laten pruttelen tot het indikt tot de gewenste dikte.
    5. Zorg dat de glazen potten goed schoon zijn. Ik laat ze op de hoogste temperatuur in de vaatwasser meedraaien. Maar los met kokend water kan ook.
    6. De sambal in de potten doen terwijl het nog heet is. Afdekken met een laagje olie en dan het deksel dichtdraaien. Als het afkoelt merk je vanzelf dat het deksel iets is ingedeukt. Dit betekent dat hij goed sluit.

    Tip

    In de koelkast bewaren!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren