Perentaartjes met mascarpone

    Perentaartjes met mascarpone

    Voeg toe aan favorieten!
    17min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzonder dessert van halve peren, gevuld met mascarpone, op een bodempje van luchtig briochebrood met sinaasappelmarmelade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr peren op siroop (blik)
    • 4 sneetjes briochebrood, 1½-2 cm dik
    • 6 theelepels sinaasappelmarmelade van goede kwaliteit
    • 4 eetlepels mascarpone
    • 1 eetlepel suiker
    • 25 gr boter
    • 15 gr amandelschaafsel
    • 2 eetlepels cognac
    • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Hang een zeef boven een pan en laat hierin de peren uitlekken.
    2. Snijd uit de sneetjes brioche rondjes die iets groter zijn dan de halve peren. Bestrijk ze royaal met marmelade, iets dikker in het midden, en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
    3. Schep in de holte van elke halve peer 1 eetlepel mascarpone, zodat deze een beetje bol staat. Druk op elk briocherondje een halve peer, zodat de mascarpone een beetje over het brood wordt uitgespreid, maar wel onder de peer blijft (het is niet erg als de mascarpone hier en daar een beetje zichtbaar is).
    4. Bestrooi de peren met de helft van de suiker. Snijd de boter in 4 dunne plakjes en druk deze op de peren. Verdeel de geschaafde amandelen hierover, waarbij u er enkele in de boter drukt, zodat ze op de peren blijven zitten. Strooi de resterende suiker over de amandelen.
    5. Zet de perentaartjes 7 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en de sneetjes brood langs de randen een beetje knapperig worden en licht kleuren.
    6. Laat intussen de opgevangen perensiroop met 2 eetlepels sinaasappelmarmelade in 3 minuten op hoog vuur inkoken. Schep de perentaartjes op voorverwarmde borden. Voeg de cognac toe aan de siroop en schep deze over de peren. Serveer de perentaartjes direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren