Vrolijke chocoladetruffels

    (109)
    3 uur 10 minuten

    Deze verleidelijke chocoladetruffels zien er heel vrolijk uit door de gekleurde hagelslag. Maak rode voor Valentijnsdag, groene voor St. Patricksday; alles is mogelijk!


    105 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 72 truffels

    • 515 gr pure chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes
    • 1 blikje (400 gr) gezoete gecondenseerde melk
    • 15 ml vanille-extract
    • gekleurde hagelslag

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Giet de gecondenseerde melk in een steelpan en laat de chocolade hierin zachtjes smelten. Haal van het vuur en roer de vanille-extract erdoor.
    2. Giet het mengsel in een kom, dek af met folie, en koel 2-3 uur in de koelkast om te stollen.
    3. Vorm balletjes van ong. 2 cm van het mengsel. Rol ze daarna door de hagelslag naar keuze. Koel ze daarna weer in de koelkast in een goed afgesloten tupperware bakje.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (109)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties